Bajgiel z jajkiem pośrodku

To kolejny sposób na śniadanie, które zostanie zapamiętane na długo. Bajgle z sadzonym są idealne by rozpocząć długo wyczekiwany weekend z należytą pompą.

Składniki dla dwóch osób:

  • 1 bajgiel
  • 2 jajka
  • kawałek masła
  • szczypiorek
  • sól i pieprz,

Sposób przyrządzenia:

  1. Bajgla ostrożnie przekrawamy na pół.
  2. Gdy otwór pośrodku jest wyjątkowo mały powiększamy go przy pomocy dużego kieliszka.
  3. Na patelni rozpuszczamy masło.
  4. Układamy bajgla, dociskamy tak by na całej powierzchni dokładnie przylegał do patelni, poczym wbijamy jajko.
  5. Smażymy na małym ogniu, bez przykrywki, tak długo aż białko się zetnie, a żółtko pozostanie półpłynne.
  6. Bajgla przekładamy na talerz. Posypujemy drobnoposiekanym szczypiorkiem oraz solą i pieprzem.

Najnowsze

TU NAS ZNAJDZIESZ