Jajka nadziewane pastą z makreli

Takie jajka świetnie się prezentują. Mają oryginalny smak i będą atrakcją każdego przyjęcia.

Składniki:

  • Pasta z makreli (link)
  • 4 jajka
  • zielona sałata

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka gotujemy na twardo. Nie należy wrzucać ich do gorącej wody bo mogą pęknąć i nie będą
  2. się dobrze prezentować.
  3. Jajka studzimy i obieramy. Przekrawamy na pół.
  4. Usuwamy żółtka łyżeczką i dokładnie łączymy je z pastą z makreli.
  5. Przy pomocy rękawa cukierniczego lub łyżeczki nadziewamy jajka pastą.
  6. Gotowe jajka układamy na talerzu przykrytym sałatą.

Porada:

  • Gotowe jajka możemy udekorować pietruszką lub szczypiorkiem.

Najnowsze

TU NAS ZNAJDZIESZ