To prosty sposób na wyjątkowo romantyczne śniadanie. Idealna propozycja do zaserwowania wprost do łóżka.
Składniki dla dwóch osób:
- 2 parówki
- 2 jajka
- szczypiorek
- 1 łyżeczka masła
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
- Parówki ostrożnie nacinamy wzdłuż, zostawiając około 1,5 cm na końcu. Końcówki zawijamy i spinamy patyczkami do szaszłyków formując serca.
- Smażymy pojedynczo. Na małej patelni rozpuszczamy masło. Układamy parówkę lekko dociskając.
- Wbijamy jajko. W początkowej fazie smażenia dobrze jest przycisnąć parówkę do patelni, tak by jajko się nie rozlało.
- Parówkowe serca solimy i smażymy na małym ogniu, aż jajko się zetnie.
- Gotowe serca posypujemy pieprzem i szczypiorkiem.
- Podajemy najlepiej z tostami i ketchupem.