Serce z parówki

To prosty sposób na wyjątkowo romantyczne śniadanie. Idealna propozycja do zaserwowania wprost do łóżka.

Składniki dla dwóch osób:

  • 2 parówki
  • 2 jajka
  • szczypiorek
  • 1 łyżeczka masła
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Parówki ostrożnie nacinamy wzdłuż, zostawiając około 1,5 cm na końcu. Końcówki zawijamy i spinamy patyczkami do szaszłyków formując serca.
  2. Smażymy pojedynczo. Na małej patelni rozpuszczamy masło. Układamy parówkę lekko dociskając.
  3. Wbijamy jajko. W początkowej fazie smażenia dobrze jest przycisnąć parówkę do patelni, tak by jajko się nie rozlało.
  4. Parówkowe serca solimy i smażymy na małym ogniu, aż jajko się zetnie.
  5. Gotowe serca posypujemy pieprzem i szczypiorkiem.
  6. Podajemy najlepiej z tostami i ketchupem.

Najnowsze

TU NAS ZNAJDZIESZ