Śniadaniowe muffiny z chleba tostowego

To świetny sposób by urozmaicić sobie śniadanie. Wystarczy włożyć chleb tostowy do foremek na muffinki i wypełnić ulubionymi dodatkami. Dobry humor na cały dzień gwarantowany.

Składniki:

  • 4 kromki chleba tostowego
  • 4 plasterki szynki
  • kawałek papryki
  • kawałek pomidora
  • ser żółty
  • kawałek cebuli
  • szczypiorek

Sposób przyrządzania:

  1. Do foremek delikatnie wkładamy chleb tostowy. Uważamy by się nie porwał.
  2. Warzywa i szynkę kroimy w kostkę, ser ścieramy na tarce z dużymi oczkami.
  3. Na dno foremki wsypujemy trochę sera, dodajemy szynkę i warzywa.
  4. Wierzch ponownie zasypujemy serem.
  5. Chlebowe muffinki wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na około 8 min. W czasie pieczenia sprawdzamy ich stan, ponieważ w zależności od pieca, czas jaki potrzebują może się znacznie skrócić.
  6. Gotowe muffinki posypujemy posiekanym drobno szczypiorkiem i podajemy.

Porada:

  • Użyte tu składniki to tylko nasza propozycja. Zachęcamy do eksperymentowania ze swoimi ulubionymi śniadaniowymi produktami.

Najnowsze

TU NAS ZNAJDZIESZ